Ανακατασκευή Δικτύου - Αφοί Ι. Χρηστίδη Α.Ε.Ε.

Αφοί Ι. Χρηστίδη Α.Ε.Ε.

Τάξη και οργάνωση και στα δίκτυα μας

Σας παρουσιάζουμε την υλοποίηση των αναγκών του Ομίλου Χρηστίδη. Ο Δημήτρης και ο Άρης κάλεσαν στα γραφεία μας και ζήτησαν να επισκεφτούμε τον χώρο τους για να λύσουμε ένα πρόβλημα ρουτίνας για εμάς, την οργάνωση και την τακτοποίηση του υπάρχων δικτύου τους, αλλά και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την προστασία του χώρου.

Όταν φτάσαμε στα γραφεία της επιχείρησης Αφοί Ι. Χρηστίδη Α.Ε.Ε. αντικρίσαμε μία άσχημη εικόνα – για τα δικά μας δεδομένα – στους χώρους εργασίας, που δυσκόλευε τόσο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους όσο και τους πελάτες τους.

Η αδυναμία τους για συντήρηση και καθαρισμό των υπολογιστών τους, με φόβο την αποσύνδεση κάποιου καλωδίου και την παύση λειτουργίας της επιχείρησης, ήταν η αιτία που τους έκανε να αποφασίσουν να απευθυνθούν σε μας για μια ουσιαστική και μόνιμη λύση.

Αφού συζητήσαμε για τις ανάγκες τις επιχείρησης και των υπαλλήλων, καταγράψαμε τον υπάρχων εξοπλισμό και παραδώσαμε πλάνο εργασιών με σκοπό τις παρακάτω εργασίες:

  • Τακτοποίηση όλων των καλωδίων με στόχο την άριστη προβολή της επιχείρησης προς τους πελάτες (Οργάνωση)
  • Διευκόλυνση έλευσης προσωπικού καθαριότητας για αποφυγή ατυχημάτων «αποσυνδεμένα καλώδια»
  • Εγκατάσταση μηχανισμού αδιάλειπτης παροχής ενέργειας (UPS)
  • Ασταμάτητη λειτουργία δικτύου υπολογιστών, τηλεφωνίας και κυκλώματος παρακολούθησης
  • Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος
  • Αύξηση του ορίου ζωής του εξοπλισμού
  • Ευκολία χρήσης ακόμα και από μη εκπαιδευμένο-εξειδικευμένο χρήστη
  • Αυτοματοποιημένες εργασίες αντίγραφων ασφαλείας
  • Ευκολία πρόσβασης ασύρματων μέσων (κινητά, laptop, tablet) (τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για τους πελάτες της)
  • Διασφάλιση δικτύου και πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένων χρηστών

 

Φωτογραφικό υλικό πριν και μετά τις εργασίες του Support Plus

 

Γραφεία

Η οργάνωση όλων των καλωδιώσεων έγινε με γνώμονα την καλαισθησία του περιβάλλοντος χώρου στα μάτια των πελατών τους καθώς και την διευκόλυνση έλευσις του προσωπικού καθαριότητας.

 

Αίθουσα σεμιναρίων

Στην αίθουσα σεναρίων οργανώσαμε τα καλώδια της ηχητικής εγκατάστασης και του βιντεοπροβολέα (projector). Παράλληλα, εγκαταστήσαμε πόρους όπως σταθερή τηλεφωνία, ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο.

Στους εκθέτες δώσαμε την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο τοπικό μας δίκτυο παρέχοντάς τους γρήγορο Internet για τις παρουσιάσεις τους.

Για τους επισκέπτες, εγκαταστήσαμε ασύρματο δίκτυο με υπηρεσία δυναμικού διαμοιρασμού ταχύτητας (Dynamic bandwidth control) καθώς και υπηρεσίες βελτιστοποίησης της ταχύτητας του internet (proxy services).

 

Κάμερες ασφαλείας

Τοποθετήσαμε κάμερες υψηλής ανάλυσης (960p & 720p) μέσα και έξω στον χώρο και ρυθμίσαμε τους τρόπους πρόσβασης τους ώστε να γίνεται με τον πιο λειτουργικό τρόπο, τόσο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και από τα κινητά τηλέφωνα των πελατών.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που μας παρέχει το σύστημα καταγραφής των καμερών που επιλέξαμε είναι οι πελάτες μας να έχουν πρόσβαση σε καταγεγραμμένα γεγονότα (playback) ακόμα και από τα κινητά τους τηλέφωνα σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα καταγραφής που μας δίνουν μόνο την δυνατότητα ζωντανής προβολής (live view).

 

Δίκτυο - Rack room

Οργανώθηκαν όλα τα καλώδια του τοπικού δικτύου και του τηλεφωνικού κέντρου και δημιουργήθηκε πλάνο με ετικέτες για την διευκόλυνση επίλυσης προβλημάτων ακόμα και χωρίς την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού. 

 

Το Support Plus αξιοποιώντας όλες τις νέες τεχνολογίες και σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα, έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει την επιχείρηση σας σε όλες τις business διαδικασίες.

εύκολα γρήγορα χαμηλό κόστος

Παρουσίαση - Αφοί Ι. Χρηστίδη Α.Ε.Ε.

Παρουσίαση - Αφοί Ι. Χρηστίδη Α.Ε.Ε.